Карактеристика на техничките спецификации на машината за запечатување за полнење на меки цевки

а

Технички спецификации заМашини за полнење на меки цевки
1 Машината за запечатување на опашката треба да ги исполнува барањата на овој стандард и да биде произведена според цртежите и техничките документи одобрени со пропишаните процедури.
2. Работата на машината за запечатување опашка треба да биде стабилна, а движењето на подвижните делови треба да биде чувствително, координирано и прецизно без заглавување и абнормален шум.
3. Системот за контрола на колото на машината за запечатување опашка треба да биде безбеден и сигурен, а дејството треба да биде точно.Електричните конектори треба да бидат цврсто поврзани и нумерирани.Копчињата за работа треба да бидат флексибилни и да имаат копчиња за итно стопирање.Показните светла треба да се прикажуваат нормално и да ги исполнуваат барањата на GB 5226.1.
4. Поврзувањето на воздушното коло на машината за запечатување опашка треба да се запечати без истекување на масло и истекување на воздух.
Дијаметарот на цревото е претставен со „d“ mm Точност на порамнување на шаблонот mm 10≤d<20 ±0.8 20≤d<40±1.5 40≤d≤60 ±2.0

Барања за квалитет на запечатувањезаМашина за полнење на меки цевки
1 Откако ќе се запечати крајот, не треба да има гребнатини, нерамнини, истекување, пенетрација и пенетрација на притисок на крајот на цревото, а отпечатениот датум треба да биде јасен.
2 Откако цревото ќе се тестира за затегнатост, крајната заптивка треба да биде недопрена.
3. Квалификуваната стапка на точност на полнење не треба да биде помала од 98%.
4. Пропусната стапка на пакетите не треба да биде помала од 98%.
5 Бучавата на машината за заптивање не треба да надминува 75dB(A).
6. Отпорот на изолација измерен кога 500Vd.c.се применува помеѓу жица на колото за напојување и заштитното заземјување коло не треба да биде помало од 1Mω.
7. Машината за заптивање на опашката треба да има сигурен уред за заземјување и очигледна ознака за заземјување.Отпорот на заземјувањето треба да ги исполнува барањата од 19,2 во GB 5226,1.
8 Сите проводници на колото на електричната опрема и заштитното заземјувачко коло треба да издржат тест на отпорен напон најмалку 1 секунда
Smart Zhitong има долгогодишно искуство во развој, дизајнМашина за запечатување на меки цевки
Ако имате загриженост, ве молиме контактирајте
@Карлос

Wechat WhatsApp +86 158 00 211 936

 

За повеќе тип на машина за полнење цевки.ве молиме посетете ја веб-страницатаhttps://www.cosmeticagitator.com/tubes-filling-machine/

 


Време на објавување: 25-11-2022 година