Одржување и одржување Машина за полнење цевки Машина за запечатување цевки за полнење

Машина за полнење цевки за одржување и одржување

1. Често проверувајте ја жицата за заземјување наМашина за полнење цевки, а барањата за контакт се сигурни;често чистете ја платформата за мерење;проверете дали машината за полнење цевки има истекување на воздух во пневматскиот цевковод и дали цевката за воздух е скршена.

2. Секогаш набљудувајте ги механичките делови наМашина за полнење цевкиза време на производството за да се види дали ротацијата и подигнувањето се нормални, дали има некаква абнормалност и дали завртките се олабавени од пластична цевка за полнење и запечатувач

3. Доколку не се користи подолго време, материјалот во цевководот треба да се испразни.

4. Редукторниот мотор намашина за заптивање за полнење на цевкитреба да го заменува маслото за подмачкување (маст) секоја година, а затегнатоста на ланецот треба редовно да се проверува и навремено да се прилагоди затегнатоста.

5. Сензорот на машината за запечатување за полнење на цевки е уред со висока прецизност, висока затегнатост, висока чувствителност, а ударот и преоптоварувањето се строго забранети.

6. Чувајте ја површината на пластичната цевка за полнење и заптивната смеса постојано чисти, често отстранувајте го насобраниот материјал на телото на вагата и одржувајте го чисто електричниот контролен кабинет.

Мерки на претпазливост за машина за полнење цевки

1. При одржувањето и проверката наМашина за полнење цевки, прекинувачот треба да се исклучи или приклучокот за струја да се исклучи за да се спречи струен удар, изгореници и повреди за време на проверката.

2. За време на проверката, притисокот на компримираниот воздух треба да биде нула.Мора да се потврди дека притисокот на машината за полнење цевки паднал на нула пред да ги расклопите и расклопите компонентите на страната на компримиран воздух.

Smart zhitong е сеопфатна машина за полнење цевкии опрема претпријатие интегрирање дизајн, производство, продажба, инсталација и сервис.Таа е посветена да ви обезбеди искрени и совршени пред-продажни и постпродажни услуги, од корист на полето на козметичката опрема

savsdb (2)

@Карлос

Wechat &WhatsApp +86 158 00 211 936

Веб-страница:https://www.cosmeticagitator.com/tubes-filling-machine/


Време на објавување: 31 август 2023 година