Зошто на машината за полнење цевки на машината за полнење цевки им требаат сопствени калапи

1

Секоја акција натube машина за полнењетреба да се користи заедно со калапот.Ако калапот е премногу лабав или премногу тесен, тоа ќе влијае на нормалната употреба на машината.
Калапот за машина за полнење на цевки е премногу лабав
Ако калапот е премногу лабав, кога цевката ќе се притисне, ќе се загрее и запечати нагоре и надолу, ќе ја извади цевката, што ќе предизвика следното дејство да не работи правилно.
Калапот за машината за полнење и запечатување цевки е премногу тесен
Ако калапот е премногу тесен, можеби нема да биде лесно да се вметне цевката во калапот за време на автоматско полнење на цевката и рачна интубација, а производот не може добро да се исфрли откако производот ќе се исфрли подоцна, а површината на цевката лесно се биде изгребан.

Затоа, калапот на машината за полнење и запечатување цевки се приспособува според секој тип цевка, еден тип дијаметар на цевка, еден тип на калап, дури и за ист дијаметар на цевката, бидејќи производите направени од секој производител на црево се различни, и дебелината на цревото не е иста, што резултира со разлика во дијаметарот на цревото.Ова е причината зошто клиентот мора да ја обезбеди финалната завршена цевка при изработката на машината за полнење и запечатување.
 
SZT Equipment Co., Ltd. го прифаќа методот на внатрешно загревање и запечатување.Кога цревото се загрева и супер ладената вода треба да се прилагоди за млазницата, во спротивно лесно може да се предизвика нерамномерно загревање на цевката, што ќе влијае на ефектот на крајното капаче Машината за полнење и запечатување на компанијата го прифаќа методот на внатрешно загревање и запечатување .Кога цревото се загрева и суперладената вода треба да се прилагоди за млазницата, во спротивно лесно може да се предизвика нерамномерно загревање на цевката.Околностите влијаат на последователниот ефект на запечатување
                                                                                                                            
Smart Zhitong има долгогодишно искуство во развој, дизајн цевкамашина за полнење и запечатување
Ако имате загриженост, ве молиме контактирајте
@Карлос
Wechat WhatsApp +86 158 00 211 936

За повеќе тип на машина за полнење цевки.ве молиме посетете ја веб-страницатаhttps://www.cosmeticagitator.com/tubes-filling-machine/

 


Време на објавување: Декември-03-2022 година